Ruokaohjeita

Tällä sivulla muutamia hyväksi havaittuja kasvisruokia Pikkunupun tapaan.

Beans de Luxe eli Papulaatikko

600 g papuja
50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl yrttisuolaa
1 rkl sokeria
2 sipulia silputtuna
muutama valkosipulin kynsi silputtuna
2 dl kermaviiliä
3-4 näkkileipäviipaletta
3 dl juustoraastetta

Höyrytä tai keitä pavut kypsiksi (n. 10-15 min).

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja paista niitä hetki. Siirrä kattila pois hellalta ja lisää yrttisuola, sokeri, sipuli, valkosipuli ja kermaviili.

Valuta keitinvesi pois pavuista, leikkaa ne n. 5cm pituisiksi paloiksi ja sekoita edellisten joukkoon. Kaada seos uunivuokaan. Murskaa näkkileipäviipaleet ja ripottele ne vuoan pinnalle. Lopuksi levitä pinnalle juustoraaste.

Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Tarjoa esimerkiksi uunijuuresten kera.

 

Porkkanakakku

3 dl öljyä
4 dl sokeria
2 kananmunaa
8-10 dl hienoa porkkanaraastetta
7-9 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
50 g huoneenlämpöistä voita
tilkka vettä

Sekoita öljy, kananmunat ja sokeri huolellisesti. Lisää joukkoon porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muuhun taikinaan. Kaada seos matalaan vuokaan tai uunipellille. Paista 180 asteessa noin 35 min. Anna kakun jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään jähmeäksi massaksi ja levitä kakun pinnalle.